Asociația Salvatorii de cărți a luat ființă în anul 2019, după peste 10 ani de salvare cărți pe cont propriu.

Din 2019 am fost prezenți la 18 festivaluri si 6 evenimente de 1-2 zile, pe lângă prezenta respectiva am avut peste 120 de evenimente/programe in decurs de 3 ani.

Am salvat cărți direct din locuință în a peste 200 de adrese, iar până in moment peste 150 de mii de cărți a fost salvate, din care am reușit să re-întoarcem 40 de mii de cărți prin programe, evenimente.

Avem un succes de necrezut la festivaluri. Pana in moment doar cu cort, însă in diferite moduri am fost prezent, cu aprox 2500-3000 de cărți/eveniment. Anul acesta deja cu un concept am fost prezent la 2 festivaluri: cu o camera in aer liber, frumos amenajat.

După 3 ani am ajuns deja maturi sa organizam propriul festival: FESTIVALUL CARTILOR DESCHISE. Si actualmente sun in curs mai multe programe si evenimente organizat de noi.

Suntem unicul ONG care se ocupa de salvarea cărților timp de 360 de zile din an, fără de a avea beneficii materiale. Deci totul VOLUNTAR.

Pentru urmatorul an am propus sa extindem, sa avem un program special de festivaluri, sa fim prezenti la cat mai multe zile de comune, fiindca consideram extrem de important sa ajungem chiar in cel mai ascuns colt al tarii.